vloerverwarmingopbeton

Hoeveel dekking / dekvloer dikte is nodig op vloerverwarming?

Er zijn verschillende types dekvloer mogelijk om aan te laten brengen. Bijvoorbeeld: een traditionele cementdekvloer (smeervloer), anhydrietvloer, eco2floor of vloeibaar zandcement. Bij allemaal geldt dezelfde minimale dekking bovenop de vloerverwarming.

 

Hoeveel dikte is minimaal nodig?

Om kwalitatief een goede cementdekvloer en scheurvorming in de dekvloer bovenop de vloerverwarming te beperken geldt voor elk type dekvloer minimaal 25mm dekvloerdikte bovenop de vloerverwarmingsleidingen.

 

Maar er is meer

Naast voldoende dekvloerdikte is het ook van belang om het ingebruikname voorschrift aan te houden. Hier leest u het meest actuele voorschrift. Twijfelt u wat u het beste kunt doen? Mail of bel ons! We helpen u graag om de juiste oplossing in uw situatie te kiezen. Want per slot van rekening kun je het maar 1x goed doen. Wel zo fijn als die 1x ook meteen de eerste keer is dat je het doet, want dat bespaart echt kosten 😉. Bovendien kan de schade die ontstaat door het onjuist toepassen van vloerverwarming, en dat geldt ook zeker bij vloerkoeling!, hele grote gevolgen hebben voor de dekvloer én eindafwerking. En dat willen we graag mee helpen voorkomen.

 

Nog even dit

De dikte die minimaal bovenop de vloerverwarming dient te worden aangebracht betekent niet automatisch dat dan ook meteen de totale dekvloerdikte bekend is. Want door de gekozen eindafwerking en/of ondervloer kunnen er nog aanvullende eisen zijn die bijvoorbeeld ook door de NEN-normen gesteld zijn. Laat je dus goed en vooral tijdig informeren. Dan kan er nog zoveel mogelijk rekening mee worden gehouden, waardoor je niet onverwachts met andere extra kosten wordt geconfronteerd.

vloerverwarmingsleidingen

Zoekwoorden: Dekvloer vloerverwarming, Deklaag vloerverwarming, Dikte smeervloer vloerverwarming, Smeervloer Minimale dekking vloerverwarming, Minimale dikte cementdekvloer vloerverwarming, Dikte vloer vloerverwarming, Dekvloer dikte vloerverwarming

Wilt u nog meer weten?

Wat is een cementdekvloer?

Een cementdekvloer bestaat uit zand en cement. Vandaar ook wel eens de benaming zandcementvloer. Nog een andere benaming is die van smeervloer. De vloer wordt namelijk machinaal gestort, maar nog altijd handmatig met een spaan vlak gestreken. Hij wordt dus gesmeerd. De kwaliteit van zo’n smeervloer hangt dan ook nauw samen met het vakmanschap van de vloerensmeerder.

Is iedere cementdekvloer hetzelfde?

Nee. Sowieso vraagt elk type vloer om een andere samenstelling van het zand en cement. Een houten vloer vraagt om een andere zandcementvloer dan een pvc-vloer, gietvloer, tegelvloer, enz. Komt er vloerverwarming te liggen? Wat moet de trekkracht van de vloer zijn? Welke risico’s op scheurvorming zijn er? De antwoorden op die vragen bepalen mede de samenstelling van de zandcementvloer.

Kun je een zandcementvloer in eigen beheer laten leggen?

Ja. Sterker nog: dat gebeurt steeds vaker. Zelfbouwers nemen voor een deel de regie van de bouw over van de aannemer. Maar juist daarom proberen we op deze site goed uit te leggen wat er bij het leggen van een zandcementvloer komt kijken. En juist daarom ook hopen we dat je belt als je vragen hebt. Want als die ondervloer niet perfect is, zul je ook nooit een perfecte bovenvloer krijgen.

Kom langs

Hoeksehei 10 Erp

Bel ons

of stuur ons een bericht